Rock festival PRiČA (2017): PRiČA objedinjuje ceo grad!

vesti

07.01.2017

PRiČA objedinjuje ceo grad

Ove godine Priča neće biti rezervisana samo za rok učesnike. Prvog dana festivala, 15. jun, sa početkom u 18 časova biće održan festivalski maskenbal, na kome će učestvovati mališani iz predškolskih ustanova i obdaništa sa teritorije grada Čačka. Drugog dana održaće se Rok karneval. U okviru rok karnevala će nastupiti i Star dens studio, KUD "Žele", plesni studio Luna i drugi dens studiji i kulturno-umetnička društva iz Čačka, a po rečima Aleksandra Rakovića, člana Udruženja građana Priča, organizatori su vodili računa i o svakom propratnom detalju.

"Potrudićemo se da koncerti ne traju dugo u noć, kako ne bi nepotrebno ometali građane Čačka, a takođe pozivamo i roditelje da na koncerte povedu i svoju decu, jer cilj festivala jeste da okupi što veći broj posetilaca i da to ne budu samo i isključivo ljubitelji rok zvuka, već svi, kako bi manifestacije dobila široke razmere", ističe Raković.

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, rekao je da je ove godine za Priču izdvojeno 1,5 miliona dinara, što je tri puta više sredstava u odnosu na prošlu godinu.

"Ideja i cela koncepcija PRiČe je izvanredna. Podrška lokalne vlasti neće izostati ni u kom smislu. Prva PRiČa je bila dobra, nadamo se da će ova biti vrlo dobra, a očekujemo da će svaka sledeća biti odlična, jer za to itekako ima potencijala", izjavio je Todorović.

Namera organizatora jeste da cela manifestacija preraste u svojevrsni sedmodnevni gradski karneval, po kojem će Čačak biti prepoznatljiv i van granica Srbije.

Iz Turističke organizacije Čačak poručuju da će pored Priče do kraja juna, u Čačku biti organizovana i mini gitarijada, plesni koncerti, kao i drugi kulturni događaji.

Izvor: Festival PRiČA
Foto: Festival PRiČA

NAJNOVIJE VESTI I OBAVEŠTENJA

11.06.2024
PANK ROK PRIČA – I LETO MOŽE DA POČNE!
Pozivamo sve ljubitelje dobrog, starog rokenrola, kao i one koji preferiraju pank zvuk da dođu na Želovo igralište, 14. i 15. juna, gde će se po deveti put...
Opširnije
15.05.2024
Ulaznice za festival PRiČA 2024 su u prodaji!
Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama Srpskog paba, online putem portala GigsTix, kao i na samom ulazu na Želovo igralište. Za decu mlađu od 12 godina ulaz je...
Opširnije

vesti

obaveštenja

press

kontakt

lokacija

Copyright © 2012 - 2024 Festival Priča
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram