PANK ROK PRIČA – I LETO MOŽE DA POČNE! - Rock Festival PRiČA

vesti

11.06.2024

PANK ROK PRIČA – I LETO MOŽE DA POČNE!

Pozivamo sve ljubitelje dobrog, starog rokenrola, kao i one koji preferiraju pank zvuk da dođu na Želovo igralište, 14. i 15. juna, gde će se po deveti put održati čačanski rok Festival „Priča“. Sjajna ekipa odličnih muzičara doneće snažan zvuk i oduvaće i ukloniti bar na kratko, svojom rok energijom sve ono što vam unosi nemir u svakodnevicu. Poznata je stvar da muzika ima lekovito dejstvo. Leto može da počne!

Uvertira za „Priču“ počenje u četvrtak 13. juna, kada će beogradska „Grupa 357“ imati koncert u „Srpskom pabu“. Čačanska publika voli ovaj bend i uvek je veliko interesovanje za njihovu svirku, pa se po pravilu traži karta više.

U petak 14. juna, na Želovom igralištu, kao domaćini, prvi će nastupiti mladi čačanski bend „Midlseks“, a zatim, ekskluzivno po prvi put u našem gradu „LOVE HUNTERS“ iz Novog Sada, koji su nakon osam godina izdavačke pauze, prošle godine objavili osmi studijski album: „Mother Mono Father Demo“. Reč je o grupi koja je tokom devedesetih relativno brzo uspela da skrene pažnju na sebe intrigantnim tekstovima, a pre svega specifičnim izrazom njenog frontmena Milana Mumina.

Po želji mlađe publike u petak će, takođe, prvi put u Čačku, nastupiti „PERO DEFORMERO“, koji za sebe kažu da su verovatno prvi gastarbajtersko-hipsterski bend sa ex-YU prostora, koji su energiju i pompeznost heavy metal muzike spojili sa nakaradnošću turbo-folk pokreta i time čitav pokret, kao takav, izvrgli ruglu i totalno ga izobličili.

Nakon toga nastupiće pioniri pank rok scene, koji su se okupili pod imenom „CRNA LISTA“, a osamdesetih godina su činili bendove: „Bezobrazno zeleno“, „Urbana gerila“, „Defektno efektni“ i „TV Moroni“. „Crna lista“ energičnom svirkom i punokrvnim rifovima vraća veru u neprocenjivu vrednost iskrenog odnosa prema rokenrolu.

U subotu 15. juna, nastupiće grupa „MAJKAN“. Oni dolaze iz Apatina, a njihov muzički pravac je pank rok sa šaljivim, biografskim i društveno angažovanim tekstovima. Čuveni rok kritičar Bane Lokner o njima je rekao: “ Bez sumnje su iskren i direktan sastav, koji neuvijeno i otvoreno priča o ovdašnjoj svakodnevici, socijalnim i političkim pojavama, a njihov stav je jasan i ubitačan“.

Druge festivalske večeri nastupiće srpski rodonačelnici melodičnog pank roka „SIX PACK“, koji ove godine pune 30 godina rada i postojanja. Ovaj, sada već kultni bend je 2023. godine dobio prestižnu nagradu za singl godine, za pesmu „Ua!“ koja se bavi kritikom društva i sistema u kome živimo. Poznati su po svojoj ubitačnoj energiji, kvalitetnim tekstovima i sjajnim koncertnim nastupima.

Odmah zatim nastupiće novosadska grupa „RITAM NEREDA“. Oni su već gostovali na „Priči“ 2022. godine i pokušaće da nadmaše taj nastup izvodeći svoje najveće hitove: „Put beznađa“, „Crno je sve“, „Hiljade“, „Buldožer“ i mnoge druge.

„Priču“ zatvara „OSMI DAN“ koji je najavljen kao bend iznenađenja i oni su jedan od najboljih klupskih bendova, koji redovno nastupa od 2004. godine, a repertoar im se sastoji od elektro-pop i rok hitova stranih bendova, poput: „Depeche Mode“, „Massive Attack“, „Green day“, „Rammstein“, Billy Idol, „Mettalica“, „Prodigy“, David Bowie…

U okviru pratećeg programa u „Srpskom pabu“ biće organizovana izložba rok fotografija mladog umetnika Alekse Stankovića iz Beograda. Iako veoma mlad, Aleksa se već istakao i po kvantitetu, a naročito po kvalitetu i prepoznatljivom stilu, tako da njegov rad prate i podržavaju i njegove starije kolege. Izložba će biti otvorena u subotu 15. juna, u 12 časova.

U nedelju 16. juna, od 10:00 do 15:00 časova, takođe u „Srpskom pabu“, održaće se “Berza gramofonskih ploča”. Ovo je treći put da se berza organizuje u Čačku, pa čak i ako niste kolekcionar i ako nemate gramofon prošetajte do paba i uživajte u druženju i zanimljivim pričama o muzici.

Ulaznice za koncerte mogu se nabaviti po izuzetno povoljnim cenama zahvaljujući sponzorima. Dnevna karta iznosi 1.000 dinara, a u pretprodaji se mogu kupiti karte za oba dana po ceni od samo 1.500 dinara. Karte se mogu kupiti u „Srpskom pabu“, u knjižari „Vulkan“, kao i onlajn preko „Gigs Tix-a“. Kupovinom karte podržavate opstanak festivala i doprinosite unapređenju programskog sadržaja. Organizator događaja je Udruženje „Priča“ uz podršku Grada Čačka, a sponzori su: Zaječarsko pivo, „P.S. Fashion“, Radio Klik FM, Radio Beograd 202 i portal Headliner.

Izvor: Festival PRiČA
Foto: Festival PRiČA

NAJNOVIJE VESTI I OBAVEŠTENJA

11.06.2024
PANK ROK PRIČA – I LETO MOŽE DA POČNE!
Pozivamo sve ljubitelje dobrog, starog rokenrola, kao i one koji preferiraju pank zvuk da dođu na Želovo igralište, 14. i 15. juna, gde će se po deveti put...
Opširnije
15.05.2024
Ulaznice za festival PRiČA 2024 su u prodaji!
Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama Srpskog paba, online putem portala GigsTix, kao i na samom ulazu na Želovo igralište. Za decu mlađu od 12 godina ulaz je...
Opširnije

vesti

obaveštenja

press

kontakt

lokacija

Copyright © 2012 - 2024 Festival Priča
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram