Uvod u priču - Rock festival PRiČA

Uvod u Priču

Uvod u Priču

Rock and roll je ulica, garaža, krov zgrade, jednom rečju urbana priča. Imajući to u vidu, mi smo to "Priča" u Srpskom Pabu u Čačku preveli na skraćenicu Pivo Rock i Čačak.

Bila nam je želja i cilj da napravimo pravi urbani rok festival, koji grad Čačak zaslužuje. Grad Čačak zaslužuje takvu vrstu festivala zato što je on zajedno sa dva komšijska grada Kraljevom i Kragujevcom kolevka rock and roll-a, te šumadijskog rock and roll-a, to jest balkanskog rock and roll-a. Svi koji imaju zamerku, ili misle da je ovo zlonamerna konstatacija greše. 2012. godine stvorili su se uslovi da se u Ulici Braće Glišića ispred Srpskog Paba i napravi festival Priča. To je bilo predivno druženje sa osam bendova, 6 sati rokenrola i 2500 ljudi na ulici.

Slučajni gost te 2012. godine je bio Dragan Albić - Biska i njegov drug od detinjstva Radomir Mihajlović - Točak (njegovo gitarsko veličanstvo). Ponet energijom, spontanošću, druženjem, u svom rodnom gradu RMT je izrazio želju da se u jednom momentu popne na binu i odsvira Bisku 2, ali je imao takođe i zahtev da predstavi Bisku 1, a to je Dragan Albić - Biska. Taj momenat i njegovih par pozdravnih reči narodu, koji je bio u šoku u tom momentu, je rezultirao da smo "Priču" broj 1 prekrstili na nultu priču (Točak je tako krstio). Takođe je najavio da će za sledeću priču ako Bog da, tu svirati sa svojim bendom. Reakcija te izjave se brzinom svetlosti proširila svim medijima i nakon tri dana se ponovo sastavila grupa SMAK i zakazan je koncert decenije za 29. decembar 2012. godine, u originalnom sastavu posle ukupno 21 godine.

Te pozitivne vibracije Priče, pozitivan sled događaja, masovnost, oduševljenje kod naroda, već sledeće godine nisu naišli na prijem kod gradskih vlasti - nisu bili spremni na tako nešto. Tada je priča stavljena na stand by.

2016. godine Aleksandar Raković (Stage System, Gornji Milanovac), poziva Zorana Nenadovića (Kafe pivnica Srpski Pab, Čačak) sa idejom da se ponovo aktivira "Priča" u Čačku. Na pitanje da li želiš "Priču" da podeliš sa mnom, sa Čarlijem (Vladan Jovanović, Stage PRO, Čačak) i sa gradom Čačkom, Zoran je odgovorio: "Da! Da nije bilo vas dvojice, vašeg drugarstva ni nulta Priča se ne bi desila". Energijom njih trojice Priča 2016-te je dobila naznaku budućeg velikog festivala, kakav jeste i danas.

NAJNOVIJE VESTI I OBAVEŠTENJA

15.05.2024
Ulaznice za festival PRiČA 2024 su u prodaji!
Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama Srpskog paba, online putem portala GigsTix, kao i na samom ulazu na Želovo igralište. Za decu mlađu od 12 godina ulaz je...
Opširnije
10.05.2024
Rokamo i ove 2024. godine
Rock Festival PRiČA ove godine startuje malo ranije nego očekivano. Pridružite se nezaboravnom provodu, druženju i dobroj pank rok muzici 14 i 15 juna 2024....
Opširnije

uvod u priču

organizacija

Prethodne priče

prethodni izvođači

Kreativni tim

Copyright © 2012 - 2024 Festival Priča

uvod u priču

organizacija

Prethodne priče

prethodni izvođači

Kreativni tim

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram