prica cacak

Dodatni događaji i aktivnosti festivala

Festival je tematski posvećen rokenrol muzici u svim njenim varijacijama, pa tako uz velike rock koncerte na Remontovom stadionu Festival PRiČa ima i prateći program 7 dana pre i 7 dana posle. Prateći program obuhvata izložbe fotografija, promocije knjiga, pozorišne predstave, ples, žurke, radionice i ostale kulturne sadržaje. Festival je porodičnog karaktera, jer je program prilagodjen svim uzrastima, ali akcenat je na mladim ljudima i Festival PRiČa je mesto na kome se mogu istaći i pokazati mladi koji se bave muzikom, plesom ili bilo kojom vrstom umetnosti.

Za najmlađe organizujemo tradicionalni Rok maskenbal u gradskom parku uz Dj žurku i prigodne nagrade. Na gradskom trgu će biti održan veliki koncert Baletskog studia Adađo. U okviru festivalskog KAMPA, koji je takođe na Remontovom stadionu, biće postavljeni šatori u kojima će se održavati aktivnosti edukativnog i zabavnog karaktera, kao što je Rokenrol radionica za decu, Rock igraonica i prvi put kod nas, potpuno jedinstven YOGA šator.

U okviru edukativnog sadržaja Festivala PRiČa imaćemo promociju knjiga Branimira Loknera i Predraga Jovanovića Rokenrol u kandžama interneta 1 I 2 kao i predavanje na istu temu od strane jednog od pisaca knjige Predraga Jovanovića. Promocija knjiga i predavanje će biti u prostoru Doma kulture, kao i izložba fotografija na temu rok koncerata čuvenog rok fotografa Wood – a.

Svoju prvu samostalnu izložbu fotografija imaće mladi Ivan Matijašević iz Lučana u Domu kulture na kojoj će prikazati kolekciju svojih fotografija sa prethodnih PRiČa festivala.

Log in or Sign up